tisdag 30 oktober 2012

Irriterad


Vaknade nyss efter att ha sovit efter mitt nattskift...och jag vaknade på fel sida kan jag förvarna er om....Jag blir så superirriterad på alla som inte kan ta hänsyn till och/eller förstå att då man -som jag- jobbat natt i tio timmar och pendlat två timmar dessutom på det MÅSTE FÅ SOVA!! Jag kommer hem på morgonen klockan 08.00 ungefär. Somnar ca 8.30-9.00, och vanligtvis sover jag inte längre än till 12.00. Det bli tre (!) timmar....Skulle jag -mot förmodan som idag- KUNNA sova lite längre så rings det/sms:as i telefoner konstant....Folk frågar om jag sover ÄN? Vaddå än? Om jag vaknar klockan ett har jag fortfarande bara fått sova fyra timmar! Hur många går till jobbet och är pigga efter en natt på fyra timmars sömn? Och hur länge håller det i längden?

Lika då man har gått av från sina nattskift. Varför är folk så enormt dåliga på att förstå hur mycket det sliter på kroppen? Vilket vakuum man ständigt går i? Att det tar mer än en vecka för kroppen att återhämta sig efter några nattskift (i a f för MIN del) Jag är ganska så slutkörd då efter att ha fått sova ca 6 timmar av 48....Hjärnan hänger inte med i det tempo jag skulle vilja och kroppen är tung som bly.....och då förväntar sig folk att man ska orka hänga med på än det ena, än det andra.....

Mitt jobb nattetid är oerhört lugnt (för det mesta) Då är det natt och tanken är att patienterna ska sova. Och vi ska "vakta"/vaka över/observera dem...oftast handlar det om patienter som är suicidala= självmordsbenägna, och som behöver tillsyn ofta...Mellan deras tillsyn sitter vi VAKNA framför TV:n eller datorn...i tio timmar...ganska sövande...MIN SÖMN ÄR SUPERVIKTIG FÖR ATT JAG SKA KUNNA HÅLLA MIG VAKEN DE TIO TIMMARNA. Jag har då ansvar för att ingen patient som mår dåligt går och gör sig illa och/eller tar sitt eget liv. Tänk om folk kunde förstå bättre.....Det låter som ett lyxjobb att få sitta vid en dator eller TV i tio timmar...men kan tala om för er som inte vet att det 9 av 10 gånger är en pärs (nattetid) Hur håller man sig sysselsatt så man inte somnar (i tio timmar) genom att sitta på rumpan? Du för en ständig kamp mot John Blund, som ihärdigt knackar på dörren.....

Nåväl, tre nattskift kvar sen dröjer det inte länge innan jag ligger på en beach och lapar sol i trettio graders värme :))


1 kommentar:

Anonym sa...

Stäng av telefonen eller om det är en mobiltelefon kan du ha ett särskilt sim-kort att sätta i när du ej vill bli störd som bara speciellt utvalda vet numret till.
I övrigt verkar det som du skulle behöva sluta jobba natt, då du ofta beklagar dig.