Om migJag är en 40-årig mamma som är sambo med Anders. Skild från mina barns pappa sedan 2003. Tillsammans med Anders har jag en stor familj, då vi har tre barn vardera. Jag har en son på 20 år, samt två döttrar på 14 och 18 år. Anders har två söner på 21 och 23 år, samt en dotter på 16 år. Mina barn bor hos mig på heltid, medans Anders söner har skaffat eget boende. Hans dotter bor hos oss ungefär varannan helg. Min son har diabetes typ 1 sedan 3-års ålder, och hans sjukdom är ständigt närvarande i våran familj.

Vi bor i en villa (byggd år 1940), som ligger ganska så centralt i Borlänge, Dalarna. Det underlättar då jag saknar körkort och är beroende av bussförbindelser.

Mitt liv kretsar för det mesta kring inredning, och har så gjort sedan jag var barn. Redan i mitt flickrum älskade jag att pyssla och dona samt möblera om ofta. Min stil har varierat genom åren. Då jag levde med barnens pappa var det starka färger och furu som gällde. Idag är det vitt som är den grundläggande basen. Sen tycker jag väldigt mycket om den lantliga stilen/danskt och franskt/loppisfynd och antikt blandat med nytt, samt små inslag av den industriella stilen. Något som jag alltid tyckt om är spets och romantik- men numera enbart i lagom dos.

Annars jobbar jag som skötare på BUP-akuten (Barn och Ungdomspsyk) sedan 2007. För snart fyra år sedan gick jag över till att bara jobba nätter. Arbetet är intressant och spännande, men samtidigt väldigt påfrestande psykiskt emellanåt. Men med åren har jag lärt mig -att så gott det går- lämna jobbet bakom mig då jag är ledig.

Anders jobbar som "skitgubbe", då han suger rent i avlopp etc. Han tränar även handikappade i innebandy varje vecka. De handikappade är ett härligt gäng, och tillsammans med dem känns det som att vi har en ännu större och mer härlig familj! Anders har även en egen firma som köper upp polisens hittegods, som vi sedan auktionerar ut en till två gånger per år här i Borlänge. Fullt upp med andra ord ;)

Som person är jag inte längre den jag en gång var. Livets motgångar har förändrat mig enormt (på gott och ont) Men med mitt bagage på ryggen, så strävar jag hela tiden framåt- mot ljuset :)

Jag avslutar denna presentation med en länk till mig själv som mimande 14-åring:

http://www.youtube.com/v/_2BwjAuyr04?version=3

1 kommentar:

vitthusmedrosaknutar.blogspot.se sa...

Vad fin familj du har. Visst ändrar man sig efter livets mot och medgångar. Har själv en dotter på som har typ 1- diabetes hon fick det 1 månad innan hon skulle fylla 18 år. Visst kretsar det mycket runt henne. Orolig som förälder. Har hon ätit, är hon låg/hög i sitt blodsocker. Hon har precis utbildat klart sin hund (till servicehund) som känner av henne när hon sjunker eller går upp i sitt blodsocker.
Vad fint du har det och fina bilder.

Var rädd om dig och din familj.

Kram Susanne