torsdag 8 maj 2014

Lite av varje -såsom beslutsångest, vinst och parningslekVad man håller på och grejar och donar då man är inredningsintresserad. Känner ni igen det? Ibland kommer det över en -varför? Vad gör det om hundra år om man ställer en blomma där eller här liksom? *hihi*

Men det är ju för det mesta roligt, även om man kör fast ibland. Det gjorde jag häromdagen. Skulle jag ha en hortensia på vardagsrumsbordet, eller något annat?

Kuddarna ovan är nyinköpta, och kommer från H & M.


Jag tog först fram min "nätkupa", och fyllde den med lite diverse jox.


Gamla trådar är vackra att ha framme, men då måste de hållas i säkert förvar från alla lekfulla kattklor.


Så här -ovan- såg det ut först. Men sen ändrade jag mig och ställde dit hortensian istället.

Som sagt -världsliga problem.

NU ska jag i a f inte hålla er på halster längre, utan nu tänkte jag visa vad jag vann i första pris för några dagar sen!


Denna ursöta tavla!


Visst var tavlan fin? Det är en jättegullig och trevlig bloggare som har gjort den. En bloggare som jag faktiskt har träffat IRL, och som jag hoppas på att få träffa fler gånger (då vi inte bor alltför långt ifrån varandra) Hon säljer även dessa tavlor, samt en del annat. Vem det är? Ni hittar henne HÄR
Tusen tack igen, snälla du!

Tavlan har fått ta plats i hallen, under bilden som min minsta dotter ritade då vi precis hade flyttat hit för tre år sedan.

Klockan är i skrivande stund 02.37. Jag somnade kring 22-tiden igår, och vaknade 00.30 -utan att kunna somna om. Så där blir det alltid. Tar jag inga sömntabletter, så vaknar jag efter ett par timmar och kan inte somna om. Tar jag sömntabletter så blir jag som en zombie dagen efter. Jobbigt läge, det är som att välja mellan pest eller kolera. Men jag vet ju att det beror på mina ständiga nattskift. Den här långledigheten känner jag inte heller av riktigt denna gång, då jag har hela tre utbildningstillfällen (dagtid) på jobbet. Men om ett par veckor har jag tagit semester några dagar, så jag får försöka se fram emot det.

Hur som helst, så gick jag upp och röjde i köket (då jag inte kunde sova) Och när jag gick ut med soporna så fann jag två igelkottar som bökade och lät väldigt konstigt.


Inte brydde de sig i att jag kom nära och fotograferade dem heller. 
(Ser ni snön? Vill inte ha mer av den varan, tack!)

Det var minst sagt en häftig upplevelse! Efter att ha googlat lite, så fick jag veta att det jag just bevittnat var en parningslek. Vill du veta hur de lät och hur det hela utspelade sig, så kan du klicka HÄR.

Vi har ju väldigt mycket igelkottar i vårat område, vilket gläder mig. De sägs väl annars vara utrotningshotade (?), men här finns det då gott om dem!

Nej, nu ska jag sätta på en film, och hoppas på att bli trött av den.


Kram på er!//Linda1 kommentar:

G:a Affären sa...

Ha, ha jag känner igen det världsliga problemet med att flytta runt på saker innan jag är nöjd. En terapi i harmoni kanske....
Tavlan med knapparna är både kul och tänkvärd. Sedan gillar jag naturligtvis den charmiga tavlan ovanför med hela familjen och hjärtanen!
Igelkottar var det länge sedan jag såg, och du fick se en parningslek! Bra, då blir det fler!

Kramar
Cia