lördag 16 maj 2015

Sovrummet (med dockskåpet) samt FÄSTINGAR


Hej hej!
Hur har ni det? Hoppas ni alla har en skön helg. Här kommer lite blixtbilder från sovrummet (det är för mörkt för att INTE ha blixt där nere, tyvärr).


På bilderna är det renbäddat, och det finns väl ingen skönare känsla än att få krypa ner i rena lakan -eller hur? Jag kom på -häromdagen- att vi hade linnelakan som inte hade blivit använda på bra länge...jag lade faktiskt undan dem för att jag blev så missnöjd då jag köpt dem. Lakanen i sig är det inget fel på, men det saknas hål i sidorna -längst upp- så man kan dra upp täcket inuti (hänger ni med) Så jag blev så less på att täcket alltid låg ihop-korvat inuti lakanet. Visst- jag kan ju sprätta upp ett par hål själv...men det blir aldrig av av någon anledning...men nu får lakanen en ny chans!


Nu känns det som att vi får byta lakan extra ofta, då det verkligen är ett fästingår! Vi får plocka ett par fästingar/per katt och dag! Vi som sällan har plockat fästingar på katterna förut...så vi ska inhandla lite fästingmedel, och hoppas på att det håller fästingarna borta?


Mitt älskade dockskåp.


Dockskåpet på närmare håll....


TV har vi i sovrummet, och den tittar jag på varje kväll faktiskt (då Anders har somnat).


Dörren här nedan leder in i tvättstugan där vi även har en väldigt liten bastu. Den har tidigare varit full med prylar, men så rensade jag där för ett tag sedan...så nu är det fritt fram att basta igen.


Den lilla troll-ängeln som hänger på stegen är en lyckomaskot. Den fick jag av mina barns farmor för många år sedan, och jag får för mig att den bringar tur. Så den måste alltid "vaka över mig" vid sängen.

I fönstret rakt fram på bilden nedan har jag satt folie under gardinen -på fönstret. Den håller solen och värmen utanför då jag sover på dagarna efter nätterna, och det funkar riktigt bra faktiskt! *TIPS*


Och med denna bildkavalkad önskar jag er en fortsatt trevlig helg!
Kram LindaTILLÄGG!

Precis innan jag skulle publicera detta inlägg (vi ligger i sängen), så ber Anders mig att titta på honom om han har någon fästing intill armhålan...och gissa vad?


SUCK VAD ÄCKLIGT!
Och det var ju såklart JAG som skulle ta ut den...vilket inte alls gick bra, tyvärr. Huvudet blev kvar, och jag fick mer eller mindre skrapa upp ett stort sår på Anders för att försöka få ut allt. Resultatet blev inte alls som jag hade hoppats på. Hoppas nu att denna inte bar på någon smitta? Vi får hålla koll varje dag. Men nu blir det separata täcken inatt, kan jag lova! Anders fick lov att gå igenom hela min nakna kropp nu också med ficklampa, ni vet väl hur nojig man blir...och våra bebisar (katterna)? Blir nog sparsamt kelande med dem ett tag....
2 kommentarer:

toves sammensurium sa...

Huff de ekle små krypene!!! Plukket fire av ene katten vr en dag!!!! Og en av hundene!De er så skumle,så farlige!!!! Håper det går bra!!!
Ihvertfall har dere et Mysigt og praktisk soverom,og det dukkehuset ---fantastisk fint!!!
Toveklem :)

Titti sa...

Vilket vackert dockskåp. Ha en fortsatt fin dag :-) Kram Titti