söndag 31 maj 2015

MORS DAG & nya hörnan med madonnorna


Halloj!
Grattis till alla MAMMOR som ser detta (på mors dag) Själv bjöd jag och min bror våran egen mamma (och pappa) på mat idag, men mer om det lite längre ner...

Jag tänkte börja med att visa er hur det blev i ett av hörnen i matrummet, då skåpet som flyttade in i köket togs från matrummet.


Ett av hörnen blev en "madonna-hörna".


De fina lamporna i fattigmanssilver fick hänga kvar...


Madonnorna ställde jag ovanpå klaffbordet som jag tidigare fyndade för en femtiolapp.


Moraklockan fick också en ny plats här.


Så blev det -ovan- i sin helhet.


Jag tog de gamla räknestavarna för att dölja lampsladden med.


Det känns bra så här, och jag är ganska nöjd nu med denna hörna.


Tidigare stod ju pianot här, men var det står NU -får ni se en annan dag.

Nu till våran dag. 
Min äldsta dotter är ju i Turkiet, så jag fick hälsning från henne via mobilen. Det är så skönt varje gång det kommer ett livstecken. Mina andra två barn hade köpt lotter och godis till mig, och det blev jag så glad över. En sak som jag dock har tänkt på...är att en dag som denna mer känns som en tävling på facebook. Eller så är det med många saker där...vem har fått finaste presenterna? Vem tränar mest? Och så vidare...jag blir bara så matt ibland, och funderar ofta över VARFÖR jag inte går ur facebook...Jag menar...man behöver ju inte skylta/tävla om allt...ibland känns det som att vissa gör saker för ANDRAS skull, och inte sin egen...Ja ja, jag ska inte gnälla mer om DET nu. Jag bloggar ju visserligen, och visar upp mitt hem...vissa kanske ser det som skryt och inte inspiration? För visst är det väl en sorts bekräftelse man söker som bloggare? Jag ser ju även bloggen som en dagbok över mitt stora intresse av inredning...men stör sig folk på det de ser här inne, så behöver de ju inte komma tillbaka? Och jag kan ju låta bli att gå in på facebook också. Nåväl. Nog om det.

Idag bjöd jag och brorsan i alla fall våran mamma och pappa på mat, det blev tacos. Och till efterrätt gjorde jag pannacotta för första gången! Jag har tänkt göra det länge, men det har inte blivit av. Och det var ju JÄTTELÄTT *glad*


MUMS, så gott det var! Det blev pannacotta med vit choklad och jordgubbar. Och kan JAG göra detta, då kan vem som helst det.


Mamma uppskattade i a f maten och efterrätten enormt. 
Vi har förstorat och ramat in bilder åt dem på mina barn samt på mig och Anders, så nu ville hon även ha på brorsan med hans tjejer. Och kortet på dem blev så fint....


Nu till lite natur! Ute blommar äppelträden så fint nu....


Äntligen fick vi lite sol till kvällningen, men gräset var alldeles för blött för att kunna klippas TYVÄRR. Hoppas det kan bli av då imorgon -måndag?


Naturen är ju som vackrast nu. Jag tog några bilder med mobilen på min och Anders kvällspromenad...


Två minuter ifrån oss har vi älven och en massa grönska...


Så idag utforskade vi lite nya vägar.


Visst är det fint med vatten och grönska?


Vi har ett gångstråk runt älven, och på andra sidan älven har vi haft massor av kanadagäss på ett större grönområde i många år. Tyvärr så har många motionärer upplevt dessa som obehagliga då de vaktar sina ungar...så nu har kommunen satt upp staket ner mot vattnet för att bli av med dem...det hela resulterade i att de bytte sida av älven istället -till våran sida.

Jag har inga problem med dessa gäss. Så länge man inte går för nära, så låter de ju en vara. De vill ju bara skydda sina ungar då man kommer för nära (det är då de fräser) Sen -visst- de bajsar ner, men man får väl se efter var man sätter fötterna då? *blink*

Men så är jag ju mer djurvän än människovän ibland *haha*

Nej NU lär jag ner och natta Anders, och mysa lite....



Kram på er!//Linda





1 kommentar:

toves sammensurium sa...

For en herlig dag det ser ut som dere har hatt - grattis med morsdagen!!! :)
Og så nydelig madonnahjørnet ditt ble,det er bare så lekkert med flere madonnaer samlet og Moraklokken er jo vakker hvor enn den står!!!!
Og hjemmet ditt er også vakkert samme hvordan du ommøblerer:)))
Toveklem .)