måndag 28 april 2014

Om ensamhet


Känner du dig någonsin ensam? Ja -just DU? 

Låter det knäppt då jag säger att jag ofta kan känna mig ensam. Riktigt ensam -trots att jag inte alls är det? Kan jag skriva så utan att jag för den skullen inte vill att ni läsare ska tycka synd om mig, eller tro att jag ser mig själv som ett offer? Jag chansar...


Man kan ha många bekanta. Men hur många av dem är ens nära vänner? Äkta, riktiga vänner? Hur många bryr sig om hur man egentligen mår...långt....där innerst inne?

Jag har en fantastisk sambo och tre underbara barn (samt tre bonusbarn), som jag älskar över allt annat. Och som jag är så tacksam över att ha...men ändå kan jag känna mig så ensam ibland.


Jag har båda mina föräldrar kvar i livet, och de lever tillsammans. Jag har en mormor och en bror (samt två brorsbarn). Vissa har INGEN. Inte ens NÅGON.

Man kan ha en familj, men man kan även HA en familj. Förstår ni skillnaden?


Jag har många bekanta i min närhet -som jag tycker väldigt mycket om. Vissa står mig närmare än andra. Men ytterst få (om ens någon) känner mig riktigt på djupet. 

Jag vet inte ens om jag skulle VÅGA låta någon lära känna mig fullt ut. Skulle denne någon då stanna kvar? Skulle denne någon lyckas behålla, men framförallt förvara mina delade hemligheter gömda?

Jag har en hel del med mig i ryggsäcken (som jag har fått och fortfarande får hjälp utifrån med). Och jag är mycket väl medveten om att mitt hem och mina prylar är substitut för annat som jag saknar. En del går fortfarande att åtgärda, medans andra förblir fula ärr...som alltid minner mig om det jag önskar/önskade mig så hett.....

Ensam är inte alltid stark. Själv är inte heller alltid bäste dräng. 

Och det finns alltid dom som har det värre. Men man måste ändå få tillåta sig att vara mänsklig. Och våga vara ledsen, arg och besviken. Samt att känna saknad emellanåt. Det är en förutsättning för att man ska lyckas uppskatta allt det fina som faktiskt finns. För bakom molnen finns ju en sol.

Och alla gör vi så gott vi kan utifrån de förutsättningar vi fått. 
Viktigt att komma ihåg.

Ni kanske tycker att jag svamlar, eller talar i gåtor. Men jag lämnar ändå ut en hel del om mig själv. Kanske för mycket. Men nu sätter jag stopp för denna gång. Nu har jag -återigen- fått lätta lite på trycket.


Kram LindaPs 1. I detta inlägg fick ni några bilder på var moraklockan hamnade efter den lilla ommöbleringen.

Ps 2. Imorgon (tisdag) ska jag till vårdcentralen för att ta ett halsprov, håll tummarna för att mitt halsonda "bara" är ett elakt och långdraget virus.
3 kommentarer:

Tinas bo sa...

Linda, dina ord går in i hjärtat...
Jag förstår dig, men var tacksam att du har älskade människor om dig!
Jag är ju alltid ensam, har inegen familj här, inga riktiga vänner och ibland är de enda jag pratar med (när jag har ledigt ex på helger), kassörskorna i affärena...
Men det är som det är, jag gör det bästa av det.
Saknar verkligen mina vänner och familj hemma i Sverige, men flytt är inte möjligt på ett tag, tyvärr..
Jag beundrar dig att du skriver så öppet om det i din blogg.
Tror det är många som känner så, men inte "vågar" erkänna det..

Varm kram
Tina

Änglahem sa...

Jag förstår alldeles för väl vad du menar Linda och inte svamlar du heller. Känns bra att se att någon annan sätta ord på det jag känner med. Kram i långa rader! <3

Änglahem sa...

Jag förstår precis vad du pratar om. Skönt att läsa att någon annan känner som jag gör många gånger. Just det där med att känna sig så ensam, och ändå lever jag med man och barn. Komplicerat förhållande till min mor, brorsan han är som han är, ibland ok men många gånger...vet inte vad jag ska säga. Man ändrar sig tydligen vid skilsmässa efter 20år och 5 barn. Min Älskade Pappa dog i december 2011, Han var min stora trygghet och barnen avgudade honom. Livet går vidare men det blir aldrig detsamma. Kram till dig Linda! / Ulrika