fredag 28 december 2012

Nu dansas granen ut, och Anders ute på "äventyr"....


Den fina tavlan med fjärilar säljs i set om 3, och den köpte jag för ett tag sedan HÄR


I morgon dansas granen ut här hemma. Dels för att den barrar något så kolossalt. Och dels för att Milla (ena katten) nu har börjat klättra PÅ granen!

Min "skitgubbe" har hur som helst varit med om äventyr idag (läs torsdag), han. Vägen rasade under lastbilen då han var ute på jobb. Nu gick det tack och lov bra, men visst var han allt lite skärrad efteråt :/ De där bilarna är inte att leka med, det är ju stora som HUS. Då han har jour och det är tjällossning, så kan man tro att marken helt ska ge vika då han parkerar hemma på gården.

Nedan bilder lånade från dt.se (pratbubblorna har dock JAG satt dit *blink*)


 Vi ses snart igen kära läsare!

Tillägg! Titta på denna fina video som döttrarna till min bästa sis (=vän) framför, och gå gärna in HÄR och lägg en röst på dem så att de kan vinna en resa :) I skrivande stund ligger de på plats 5 av 17 tävlande...

Tack!


Nu tillbaka till "Anders äventyr"....
Vägen rasade under spolbil


En spolningsbil brakade rakt igenom asfalten på Lenngrensgatan på torsdagsmorgonen och fastnade med bakhjulen.

Orsaken var en vattenläcka som underminerat vägen.

– Det har nog läckt här ett tag utan att någon märkt det, säger Göran Friberg på Borlänge Energi.

R


Det var före åtta i morse som boende på Lenngrensgatan och Vretgatan upptäckte att det forsade vatten ute på gatan och ringde till Borlänge Energi.

Samtidigt befann sig personal från Ragnsells i området med en sug-och spolningsbil för att spola på ett underhållningsställe.

På väg tillbaka åkte föraren in på Vretgatan och såg att det flödade vatten, men bedömde ändå att det gick att passera.

Då plötsligt gav vägbanan vika och ett stort hål öppnade sig i asfalten. Spolningsbilen blev hängande på kanten till hålet med bakhjulen fast. Ett rör under vägen hade spruckit och vattenmassorna hade spolat bort all jord under asfalten som låg som ett tunt lock över gropen. Och som då inte orkade med tyngden från spolningsbilen.

Ingen person skadades, men lagningen av vattenläckan fick skjutas upp tills spolningsbilen hade bärgats, vilket tog en bra stund.

– Sådana här läckor är rutin för oss, speciellt vintertid då många rör går av på grund av tjälen, berättar Göran Friberg på Borlänge Energi.

Under tiden bärgningsarbetet och lagningen av röret pågick var cirka 15 hushåll i området utan vatten.

Men enligt Göran Friberg på Borlänge Energi skulle både läckan vara lagad och vattnet tillbaka i kranarna innan torsdagen var slut.

Inga kommentarer: