torsdag 27 december 2012

Årskrönika 2012 (Året som gick)


Januari

I Januari månad har jag börjat återgå till det normala livet igen, efter att ha opererat foten (Hallux valgus) Julen kastas ut tidigt, och längtan efter våren är stor. Tulpaner och blåa textiler i köket får det att andas än mer vår. Sedan firar vi äldsta dottern som äntligen får bli "byxmyndig".



Februari 

I februari har vi redan bott ett helt år i huset här på Hagbacken. Vi (läs JAG) börjar smida planer på att flytta sovrummet ner i källaren. Och en underbar liten katt som vi döper till Charlie utses. Längtan efter att få hem "honom" är stor.




Mars

I Mars försvinner all snö, och vårblommorna tittar nyvaket fram från sina vintergömmor. Vi får äntligen hem våran lilla Charlie (som visar sig vara en tös, och som därmed får namnet Milla istället) Milla får även sällskap av en syster från hennes kull (Klara). Vi blir därmed ÄNTLIGEN "med katter", och till våran stora glädje går det hur bra som helst (trots barnens allergier) Min minsta dotter Ida fyller 11 år på självaste Internationella kvinnodagen, d v s 8 mars.




April

I April firar vi påsk. Dessutom fyller både sonen, Anders och "Sis" år- alla på en och samma dag! Vi flyttar ner sovrummet i källaren, och ett matrum växer fram i det forna sovrummet.




Maj

Maj månad knoppar det i äppelträden, och hela luften andas tidig sommar! Vi stortrivs med att sova nere i våran svala källare. Hallen på övervåningen målas, och trägolvet får komma fram även där. Och så går då Sverige och vinner hela Eurovisionsschlagern. Euphoria är på allas läppar.



Juni

I Juni lurar min älskade mormor döden (tack och lov), och vi håller våran årliga hittegods-auktion i Folkets Park. Vi firar midsommar och Borlänge stad förvandlas till en enda stor fest då Peace & Love- festivalen drar igång.



Juli

I Juli blommar min allra första rosbuske, och vi firar att äldsta dottern konfirmerar sig. En liten semestertripp tas till Stockholm med min mamma och döttrar. Katterna kastreras och solen skiner för det mesta med sin frånvaro. Vi åker till Furuviksparken, och gör även ett besök i natursköna Furudal. En underbar kväll -regnet till trots- tillbringar jag och Anders på Diggiloo-konsert i Dalhalla.



Augusti

I Augusti firar jag och Anders 2 år tillsammans genom att besöka Djurmo klack med picknickkorgen. Vi fiskar kräftor i Tuna Hästberg tillsammans med "Frun" och hennes fina familj. Och så tar vi äntligen tag i flickornas rum. Ett rum ska bli två.



September

I September har vi en stor fest här hemma med nya som gamla vänner. Jag springer på loppisar, och har även den stora lyckan att äntligen komma över en gammal järnsäng.



Oktober

I Oktober månad färgas trädens löv till ett gult hav på marken. Vi bokar en resa till Egypten efter en väldigt solfattig sommar.



November

I November åker vi så äntligen på våran efterlängtade semester till Egypten. Jag och Anders tankar våra förråd med kärlek, sol, bad och värme.



December

December månad fylls av förväntan och nedräkning till dagen med stort D. Vi pyntar, pysslar, byter julklappar och umgås med våra nära och kära. I skrivande stund ska julen snart dansas ut, och det är åter igen dags att hälsa ett nytt år välkommen!


2013 -

Måtte det bli ett riktigt, riktigt bra år :)






2 kommentarer:

Livingroom sa...

Tack för detta fina år Linda. Kul att se din krönika över året som gått. Man hinner inte under året tänka på hur mycket det verkligen händer och då är det härligt att upptäcka i slutet av året hur många fina stunder man haft, trots att det ofta ryms med endel tråkiga--- God fortsättning på detta år som snart tar slut.

Tinas bo sa...

Jättefin årskrönika!!

Här har julen städats ut idag.. :)

Kram Tina