måndag 4 mars 2013

Bimbo-Blåst-Linda....*skäms*

Fy f-n vad jag är lättlurad, de vet de som känner mig och därför kan det vara extra roligt att luras med mig ;) Det bjuder jag såå gärna på, så länge det gäller harmlösa saker...Idag har jag INTE haft någon bra dag, det mesta har strulat. Allt blev ju inte direkt bättre då jag gick på detta mail:


Kära användar sommar_o_solsken@hotmail.com,
Med målet att förbättra kvalitén på de tjänster vi erbjuder våra användare, förbehåller Blocket.se sig rätten att regelbundet kontrollera giltigheten för de uppgifter som använts för transaktioner genomförda på Blocket.se. Vi har uppmärksammat att ditt kort, vid din senaste transaktion, debiterades med ett extra belopp på 240 kr. För att få tillbaka detta belopp ber vi dig att klicka på följande länk och åter mata in de betalningsuppgifter som använts vid transaktionen på Blocket.se.

http://www.blocket.se/återbetalning/informationen

Återbetalningen av det aktuella beloppet kommer att genomföras inom 24 timmar, efter att betalningsuppgifterna som använts vid den senaste transaktionen genomförd på Blocket.se har validerats av våra medarbetare.
Med vänliga hälsningar,
Blocket AB

http://www.blocket.se - Sveriges största köp & sälj marknad
Tjänsteleverantör: Blocket AB
105 18 Stockholm
Org nr 556610-3429

Jaadå, jag gick på det med buller och bång! Men vill nu därför varna alla er andra så kanske NI inte gör samma misstag som mig :/ Nu gick allt bra, inga pengar hann bedragarna ta ut från mitt konto (trots att de fått ALLA uppgifter). Mitt kort är spärrat och ett nytt är på väg. Och bedragarna kan vänta sig en polisanmälan (rekommendation från blocket) Här är svaret jag fick i min kontakt med blocket:

Hej, Linda!
Tack för ditt mejl.
Den senaste tiden har vi fått många frågor och tips från användare om de "återbetalningsmejl" som skickas ut i Blockets namn.
Är det Blocket som skickat ut detta mejl?
Nej. Blocket begär aldrig kortnummer eller lösenord - vare sig över telefon eller via mail. Du kommer heller aldrig få mejl från Blocket med länkar som leder direkt till en kortbetalningssida. Denna aktivitet kallas allmänt för phishing eller nätfiske och är ett bedrägeriförsök med syfte att samla in känslig information som används för att lura till sig pengar.
Vad ska man göra om man utsatts för denna typ av bedrägeri?
Skulle det vara så att du, eller någon du känner, har utsatts för denna typ av bedrägeri och dessutom lämnat ut kortinformation råder vi dig att omgående kontakta din bank, spärra ditt kort och gör en Polisanmälan. För mer information om hur du gör en polisanmälan besökhttp://www.polisen.se/Utsatt-for-brott/Olika-typer-av-brott/Internetbrott/
Vad gör Blocket åt den här typen av bedrägeriförsök?
På Blocket arbetar vi aktivt för att förhindra olika typer av bedrägeriförsök. Bland annat informerar vi våra användare på sajten om vad man ska tänka på och vad man kan göra för att för att inte bli lurad. Oftast har de mejladresser som får dessa phishingmejl samlats in automatiskt av bedragarna med "robotprogram" från hemsidor där mejladresser är synliga. För att skydda våra användare har vi exempelvis valt att dölja alla e-postadresser på Blocket bakom formulär, så att det ska bli svårare att samla in kontaktuppgifterna.
Så fort vi får kännedom om misstänkta bedrägeriförsök, där bedragarna använder Blocket som avsändare och i mejlet länkar till en blocketliknande hemsida, så kontaktar vi de ansvariga för domänen där den falska hemsidan ligger och informerar om det pågående bedrägeriförsöket samt uppmanar dem att "släcka" sajten. Vi har fortlöpande kontakt med polisen och andra berörda myndigheter om dessa aktiviteter och bistår alltid med information vid behov.
Läs gärna mer om Blockets kundsäkerhetsarbete på http://www.blocket.se/security/kort.htm?ca=10
Hälsningar,
Theodor
Blockets Kundsäkerhetscenter
Theodor

Så gör nu inte samma misstag som mig, löftet om återbetalning är bara en bluff!


1 kommentar:

Rosa i huset i vitt sa...

Nej så hemskt ..men tur att de inte hann och ta några pengar..men det är säkert många som tror på det..det är ruskigt hur lätt det är att lura till sig pengar idag
ha en bra dag
kram ROsa