måndag 16 juni 2014

På köksbordet


Ni som följer mig här på bloggen vet ju att jag gillar blommor. Det förekommer ju oftast minst en blomma eller bukett i varje inlägg. Mina mårbackapelargoner -som jag alltid har i köksfönstret sommartid- stortrivs där. Men nu har något hänt.... Det är som att de flesta av mina pelargoner tar en vilopaus. Mårbackapelargonerna i köksfönstret är för tillfället bara spretiga och kala stjälkar med några tappra blomklasar.


Och hortensian ute under pergolan -som så länge varit så fin- ser bedrövlig ut. Få av de pelargoner jag har ute blommar för tillfället. En sådan gång gäller det nog att ha tålamod. Men vad är det? Det kliar ju i mina fingrar av att få köpa lite nytt. Och en eller två pelargoner blir det nog att köpa. För på trappen -där penseérna stod- är det nu tomt. Penseérna hade nu verkligen gjort sitt.

Veckan som gick har jag ju verkligen haft fullt upp med bal, student och examensfirande. Och så jobb bl a hela helgen på det. Så nu känns det att trädgården har blivit eftersatt. Nu längtar jag efter att få sätta fingrarna i jorden igen, och att få smutsiga naglar....

Vi får se om tid och ork finns. Jag är ledig nu måndag natt, men sen jobbar jag tisdag natt och så en eftermiddag (!) och DET var inte igår...känner jag mig själv rätt, så kommer jag vara helt utslagen -de få lediga dagar- som kommer. Och jag kommer nog inte orka med många knop innan midsommarhelgen inträder. Vad vi ska göra på midsommar då? Anders har jour, så troligtvis blir vi bara hemma och tar det lugnt. Vi är dock bortbjudna, men vi får se hur det ser ut på Anders jobbfront. Om jobben hopar sig?

Nu är det i alla fall måndag, och idag hoppas jag det blir sol. För i så fall tänker jag förflytta mig -som max- mellan hängmattan och luftmadrassen i poolen....

Ha en bra start på veckan, bästa ni!


Kram Linda
2 kommentarer:

Tinas bo sa...

Du har visat sååå mycket vackert den sista tiden!!
Helt underbara inlägg!
Kul att skåpet och svanen är tillbaks :)
Och stolen/fåtöljen är ljuvlig!

Tack för dina fina ord hos mig ang min Timmi.
Tack för dina fina ord ang min Timmi.
Än så länge mår han bra, han äter bra, sover kanske lite mer än förr och leker inte mer...
Jag blir såå glad när jag ser honom på mornarna, för jag är alltid rädd att han somnat in
under natten...
I morse satt han bredvid mig i sängen.. Han ville ha mat! :) :)
Men det är såå tungt...

Ha en fin vecka
Kraaam Tina

Huset på Backavägen sa...

Du visar så mycket fint som vanligt. Det här med blommor är inte min grej, dom flesta mår inge bra i mitt sällskap :-) Kul att möblerna kan komma tillbaks.
Kram Anki