tisdag 25 september 2012

Mer behöver komma ut...


Idag har jag lite mer att säga...Är lite irriterad faktiskt. Nog för att jag visste sen förut att det visst är skillnad på folk och folk, men det blir än mer tydligt här i bloggvärlden. Nu pratar jag om de större bloggarna, d v s de som många "avgudar". De som har flera tusen läsare per dag. De som utåt sett har perfekta hem, perfekta förhållanden och perfekta barn. Jag är själv in hos många av dem för att beundra och inspireras av deras vackra hem. En sak som jag bl a blev påverkad av- var då en stor bloggare skrev så positivt om H & M :s linnelakan. De skulle vara så sköna, så...Jag gick tråkigt nog på det, och beställde hem egna- trots att de egentligen vara alldeles för dyra för mitt tycke/smak :O 

Och ska JAG säga MIN åsikt, så är det de mest värdelösa lakan jag någonsin har ägt. För det första så ligger inte täcket på plats i dem för fem öre, och det vet väl de flesta att det kan vara ganska så irriterande? :@ För det andra, så är de inte alls så mjuka och lena (som det påstods av denna bloggare) trots att jag använder sköljmedel. Senast igår sa Anders att han inte gillade dem eftersom de sticktes och var allmänt osköna.
-Tyst med dig, fick han då till svar av mig. VÅGA inte ens säga så, med tanke på hur dyra de var (var mitt följande svar) De omtalade lakanen ser ni på bilden idag, ifrån en obäddad säng....

Summa summarum, så är de lakan från IKEA jag köpt till en fjärdedel eller mer av priset- MYCKET skönare! Men det är MIN åsikt, det :P

Jag är ju ganska "slavisk" följare av många bloggar, och en annan sak jag reagerade lite över var det här med Instagram. En av de större bloggarna meddelade en dag att hon hade skaffat just Instagram- och inom loppet av en vecka hade två andra stora bloggar direkt "apat efter". Förlåt mig uttrycket, men det var så jag tolkade det. Dessa tre stora bloggar (nämner inga namn) har alla tre webbutiker, som säljer så gott som identiska varor (och som de fotat själva ur nästan exakt likadana positioner). Och att se mönstret utifrån är ganska komiskt. Skaffar den ena höns, så har den andra också skaffat höns inom snar framtid. Och så håller de på. Visst, jag tar också efter mycket och "härmar" andra bloggar (jag vill bl a också ha höns då)- men någon måtta får det väl ändå vara? Jag har nog i grunden ändå min egen identitet (tror och hoppas jag i a f -om inte- låt mig gärna få veta det) Jag står fast vid att jag fortsättningsvis kommer att fortsätta hålla mig ifrån både Facebook OCH Instagram. Men det är upp till var och en, och jag respekterar att alla gör olika (trots att jag har åsikter). Mitt bloggande handlar absolut inte heller om att värva så många läsare som jag bara kan. 

En tredje sak handlar om en annan stor bloggare. Hon har en butik drivandes hemma. Där säljer hon massor av vackra saker, och jag skulle nog vara VIP-kund där om hon inte bodde så långt bort ;) Hur som helst, så har jag skrivit ett mail till henne för snart tre veckor sedan ang en vara jag ville köpa av henne. Inget svar. Ok, man kan ha mycket att göra, så jag skickar ett till artigt mail. Inget svar nu heller. Det hade jag väl kunnat acceptera OM INTE jag dagen efter läser på hennes blogg om att hon sålt av just denna vara till "massor" av andra "stora" bloggar (och hon har fortfarande ex kvar av denna vara). Det är visst skillnad på folk och folk, som sagt?

Jag vill med detta inte alls påstå att jag är bättre än någon annan. Jag har naturligtvis också mina fel och brister.
Men bättre servicemänniska än SÅ- det VET jag faktiskt att jag är :) 

Alla är vi olika och tur är väl det :) En sak som ingen av oss dock kan komma ifrån helt- är nog det att vi alla tar efter och påverkas av andra- mer eller mindre :))

Som min förra sambo många gånger kallade oss bloggare (mig själv inkluderad)- "Klubben för inbördes beundran". Inte så tokigt sagt faktiskt ;)


3 kommentarer:

Rosa i huset i vitt sa...

Ja vad ska man köpa dyrt för när det finns så bra på Ikea.
Jag bloggar för jag tycker det är kul och man får lite inspiration och ideer
det där med instagram håller jag mig ifrån ..vet knappt vad det är mer än att man skickar bilder

ha en bra dag
kram Rosa

NerbyKatta sa...

Hahaha! Jag bara måste storskratta :)) Jag har tänkt på precis samma sak. Detta härmeri är ju bara för patetiskt ibland. Vet precis vilka bloggare du syftar på. Visst, jag härmas åxå på vissa saker, men inte från början till slut..
Deras liv är så perfekta så man blir ju faktiskt lite avundsjuk.. Fast frågan är ju: är det verkligen hela sanningen?? Dom "stora" bloggarna har nog lite prestationsångest åxå.. Måste "leverera" till alla sina läsare och dom kanske tror att många inte vill läsa om vanliga livet.. Men det vill man ju!!
Fast visst önskar jag att mitt hem åxå kunde se så där nyrenoverat, välstädat och vackert ut... Iaf liiitegrann ;))
Å andra sidan...Tänk så tråkigt om hela huset vore perfekt- vad skulle man då drömma om???

Älskar din blogg! Kram Katarina.

Fröken Fräken sa...

Jag blir ju lite allergisk mot just de där skaerna som "alla" ska ha och tycker nästan att det blir lite obehagligt när vissa bloggare blir som idoler som höjs till skyarna. Någon slags personkult..Köper bloggaren batikkuddar så vill alla andra ha precis de kuddarna.. Jag är övertygad om att vi alla har stök i hörnen och mindre bra dagar...

Men linnelakan tycker jag faktiskt ÄR sköna! Men man måste tvätta dem ett par gånger för att de ska få rätta känslan, inte använda sköljmedel eller torktumla dem, allra helst mangla dem och så är det på något konstigt sätt att man ska vänja sig lite vid materialet, men då tycker man att det är jätteskönt!