fredag 22 november 2013

Omedvetet svart inslag


Helt omedvetet har det blivit lite svarta inslag här hemma i inredningen. Lite svarta detaljer sådär. Men det är väl bra i o f s att NÅGOT matchar den fula dumburken, d v s TV:n *blink*


Svart är då inget jag planerar att föra in i inredningen. Däremot kan jag tycka det är jättefint hos andra!

Idag har vi då bl a bakat. Det blev saffransbullar och skådebröd. Resten ska vi ta imorgon (fredag) Här en bild på mina flickor i bakartagen.


De blev SÅ goda den här gången! Oerhört saftiga! Jag hade i ett par ägg, så det kanske var därför? Bilderna är fotade på kvällen, därav detta gulaktiga/grumliga sken -som jag absolut inte gillar- på bilderna.


Stolt och tokigt glad tjej!


Färdigt! Nu ska vi försöka låta de ligga ORÖRDA kvar ett par veckor i frysen, också.


Har fejjat och grejat hela em/kvällen. Tagit reda på världens största tvätthög bl a, så nu är jag ordentligt trött! Jag har nämligen varit vaken sen 05.00 i morse :/

Jag gjorde även i ordning en till fuktlåda till våra ormar. VARNING för bild! Det är en glasslåda som man fyller med ex blöt orchideejord, och gör ett ingångshål i sidan och sätter på locket. Ormarna älskar den! Hittade dem trängandes i den, som ni kan se här på bilden (fotad med blixt).


Men nu har de fått en till låda, så det i a f finns möjlighet att ha varsin. Men misstänker att de gärna trängs ändå. Det sägs att ormar gillar trånga skrymslen och vrår....

Nu har klockan slagit 00.00, och det är en ny dag. Fredag. Min bonusdotters födelsedag! Hon fyller 15 år, och vi ska kalasa för henne här i helgen (med släkten) Så bakandet fortsätter. Jag ska baka tårta och mockarutor, och så ska jag prova på att göra cupcakes för första gången!

Ni ska få se bilder sen också på skådebrödet, just nu ligger det och torkar. Anders är lite sugen på att ikväll (fredag) gå och se Daniel Adams-Ray på ett uteställe här i Borlänge. Vi får se hur vi gör.

Nu ska jag i a f sortera lite strumpor innan jag kryper ner bredvid min snarkande Anders. Jag läser en sådan tragisk -men bra- bok nu, som är svår att lägga ifrån sig. Den heter När jag blir stor, och är skriven av Jeanette Eriksson. En självbiografi (läser så gott som bara sådana). Sexuella övergrepp och incest handlar denna om. Fruktansvärt. Man blir riktigt förbannad, men samtidigt är det bra att det blir mer och mer uppmärksammat. Så kanske vi vuxna kan lära oss att tyda signalerna (från de som drabbas) i tid. Nåväl. Nu ska jag inte gå in mer på det, strumporna var det!


Ha nu en jätteskön helg, alla!


Kram Linda
Inga kommentarer: