torsdag 17 maj 2012

En gång för längesen....


...bodde jag med mina barns pappa i det rosa huset ni kan skymta på bilden (bilden är lånad från hitta.se) Vi köpte huset i slutet av året 1997, vi hade då varit tillsammans i fem år och var nygifta och hade två gemensamma barn (och ett till skulle det bli). Vi hade bott i ett annat hus innan detta (i ett år), men trivdes inte i det då det bl a var för litet. Innan dess bodde vi i en gemensam lägenhet. Vi flyttade ihop direkt hemifrån båda två.

Hur som helst. Huset var och är riktigt stort (barnens pappa bor kvar nu), hela 180 kvm. Och det jag vill komma till är, att på den tiden såg mitt inredningsintresse lite annorlunda ut. Jag målade nämligen väggarna i nästan alla rum, och då i dessa FÄRGER :


  • Tvättstugan blev rosa
  • Badrum nr ett blev blått
  • Badrum nr två blev aprikost
  • Barnens varsina rum och deras lekrum blev grönt, rosa, gult och blått
  • Köket var redan typ orange och fick behålla dess färg
  • Resterande rum var faktiskt i ljusa färger, ex vita tapeter med mönster
  • Alla dörrar och lister var mörkt bruna


Färgen på dörrar och lister gillade jag inte, men det var för stort och dyrt jobb att ta itu med DÅ- då vi ju hade två små barn och inte obegränsat med pengar, jag hade inte heller något fast jobb. Alla fönster hade också bruna karmar och fönsterbrädor.

På den tiden trivdes jag alltså med färger runt omkring mig. Jag minns att då vi flyttade in i huset så köpte jag blå gardiner till vardagsrummet med guldmotiv på...*usch säger JAG idag* De flesta möbler var i furu, och så hade vi förresten bruna korkmattor också, de gillade jag visserligen inte heller ;)

Mitt vita intresse började efter att vi skilt oss, alltså någon gång efter 2003. Jag hade då en annan sambo (sambo nr 2 av 4 om jag räknar med Anders och barnens pappa då) och fick för mig att jag ville måla furumöblerna vi hade i vitt....

Och på DEN vägen är det ;)


Inga kommentarer: