fredag 2 november 2012

Två


Godnatt i stugan, här kommer ett lite längre inlägg ifrån mig med lite varierande innehåll. Har fotat nu på kvällen, så det fick bli blixt-bilder. Jag har fått så fina födelsedagspresenter idag av bästa sis och kära frun. Sis present får jag visa sen då vi kommit hem. Av frun fick jag en påse med lite gott och blandat, bl a en vit amaryllislök :)


Hoppas den slår ut som den ska då efter att vi kommit hem ;) Tusen tack till er båda i a f, vad ni skämmer bort mig *rörd* Och tack bästa Anita också- alla skulle ha en mamma som du :)) Igår låg även ett paket i brevlådan och väntade, det var min vinst ifrån Loftgården, det är den vita ljusstaken på bilden med två ljus, den är så fin och jag är så glad över min vinst :)


Annars börjar jag allt få lite resfeber, nu är det inte långt kvar tills vi åker....En hel del ska fixas vad det gäller det praktiska innan....


Och just nu är det lite ont om tid...bl a håller Anders söner på att flytta till eget boende (och de behöver då hjälp), och så jobbar jag för fullt. Ikväll var jag också utbjuden på bio av mina två älskade äldsta barn (det var en av deras presenter till mig då jag fyllde år) Vi såg filmen Taken 2 (jag gillade ettan). Trailer har ni här nedanför...Den var helt klart sevärd! Spännande och inte en lugn stund= mycket action ;) Tack älskade liv (barn) för att ni är dem ni är!

Nu då vintern är på intågande så kommer annars suget efter att få läsa böcker och att börja virka...Just nu har jag tre spännande böcker som ligger och väntar på mig....Först ut är Felicia försvann. En av Anna Wahlgrens döttrar ger sin version av att växa upp med den  omskrivna mamman och hennes omtalade barnuppfostringsmetoder. En beskrivning av boken:

"En sak ska du ha klart för dig. Att här vill jag inte se några sura miner. Jag vill se en glad flicka. Har du förstått?

Och visst, jag förstår. Jag har fått en hårt åtstramande fläta av mamma och en tillrättavisning. Men i hemlighet har hon fått något tillbaka. Och det vet hon inte om.

Felicia är nummer tre, sen blev de nio, fast en bror dog. Ändå en flock. Papporna blev fyra. Men bara en mamma. Världens bästa mamma? Expert på barnuppfostran i alla fall, om hon får säga det själv. Och Felicia försvann, men ingen kunde säga hur"Den andra boken heter Jag kommer sen... Beskrivning av även denna:

"Natten till den 30 oktober 1998 förändrades för alltid Göteborg och diskoteksbranden blev ett allmänt begrepp. Det var även natten då Anne-Britt Söderberg förlorade sin dotter Johanna och påbörjade den mödosamma vägen tillbaka till ett gott liv. 

Jag kommer sen är en dokumentärroman som tar sin utgångspunkt i Anne-Britts liv och man får följa henne förbi Johannas skrynkliga fötter på bårhuset, genom de mörka nätterna med tårar, kamp och förtvivlan men också fram till förlåtelse och nytt mod. Till en helt ny inriktning i livet.

Boken är även en djupdykning i historien kring en av Sveriges värsta katastrofer i modern tid. Den baseras på två års research och intervjuer med överlevande ungdomar, brandmän, chefsåklagare, kommunens stödpersonal, advokaten Thomas Bodström med flera. Jag kommer sen är en stark berättelse skildrad med mycket värme och hopp och är den första dokumentärromanen om diskoteksbranden"Sist ut är ingen mindre än boken som Thomas Quick, -eller Sture Bergwall som han egentligen heter- själv har skrivit. Den heter Thomas Quick är död. Beskrivningen av denna bok:

"Thomas Quick erkände över 30 mord och dömdes för åtta när han nerdrogad och förvirrad vallades runt på påstådda mordplatser på 90-talet. 

I december blev hans första resningsansökan beviljad av Svea Hovrätt och hans väg tillbaka till att bli rentvådd från morddomarna har inletts.

Men sökandet tillbaka till sanningen började egentligen redan hösten 2008. Det var då han i en svt-dokumentär för första gången tog tillbaka sina erkännanden.

Då tog han också tillbaka sitt riktiga namn Sture Bergwall och började skriva på denna bok, tillsammans med sin bror Sten-Ove Bergwall.

I Thomas Quick är död söker sig bröderna fram till en sanning bortom lögnerna. Sture berättar om drogerna och den urspårade psykoterapin. Sten-Ove skriver om vad det innebar att vara anhörig till en påstådd seriemördare.

boken fick stor uppmärksamhet i media när den kom ut, våren 2009. Nu är den mer aktuell än någonsin, och intresset kommer bara att öka i takt med de rättsprocesser som nu följer"

Ni som inte vet vem Thomas Quick är, har missat något. Han erkände och dömdes för flera ouppklarade mord på 90-talet, för att fortsätta få tillgång till sina starka mediciner (benzodiazepine som är mycket beroendeframkallande) och för att få den uppmärksamhet han så gärna ville ha. Allt var dock bara en bluff, han har inte alls begått dessa mord. Vill ni se en väldigt intressant intervju med honom inifrån Säters sjukhus? Då tycker jag ni ska klicka HÄR...Vill ni höra Leif GW Perssons åsikter om fallen och Sture Bergwall som person tycker jag ni ska se ett avsnitt av Veckans brott, nämligen DETTA...Det är väldigt intressant tycker JAG, och Leif GW Persson är ju kung :)) Finns även ett avsnitt som tar upp fall där kvinnor lever med män som misshandlar fysiskt och psykiskt. Såå mycket kommer över mig sedan mitt förra förhållande med en viss idiot....Är såå tacksam att jag LYCKADES lämna honom, för han var riktigt otäck! Många gånger skrämde han mig, och dessutom nedvärderade han mig rejält. Han slog mig t o m framför annat folk. Usch, mår dåligt då jag tänker på det...Vem vet VAR det kunna ha slutat? Han ringde mig bl a på jobbet och hotade med att ta sitt liv flera gånger efter att jag till slut bröt mig loss (om jag inte kom tillbaka)....FY FÖR SÅDANA SJUKA MÄN!!! Nu lämnar jag ut honom här, men ALLA borde varnas för honom! Hur som helst! Titta i a f gärna på avsnittet om våld mot kvinnor i nära relationer HÄR...

Det finns ju en anledning till att jag jobbar med det jag gör, eller flera anledningar faktiskt. Men jag har alltid haft en hemlig dröm om att bli mordutredare/brottsfallstekniker et c Är även sugen på att prova på att jobba på patologen (obduktioner bl a), det har jag nämnt förut....Apropå jobb och så, så har vi precis blivit utbildade i bältesläggning. Nu ska vi alltså börja bälta fast barn i sängen då inget annat hjälper (som sista åtgärd) :/ Fy då...hoppas det dröjer mellan gångerna. Men det finns faktiskt patienter som VILL bli bältade, för de vet att det lugnar dem....Och det behövs faktiskt också vissa gånger...vi har bl a den senaste tiden fått tre TV-apparater sönderslagna på våran avdelning, och personal har även fått ta emot en hel del sparkar och slag...

Nåväl! Nog om jobb och elände nu! Innan jag kastar mig över mina böcker ska jag dock lusläsa lite underbara tidningar! Bibeln har bl a kommit ut med ett nytt och ljuvligt nummer!

Beskrivningarna och bilderna på böckerna är lånade från adlibris.
Inga kommentarer: