onsdag 18 februari 2015

Hallen uppe och vårat nya intresse


Hej på er!
Här kommer ett lite blandat inlägg. Vi börjar med ett nytt intresse som vi i familjen har fått -nämligen ett saltvattensakvarium. Anders var iväg och hämtade ett häromdagen, så nu har vi en hel ny värld att sätta oss in i här hemma (då nästan alla i familjen är engagerade) Jag hoppas vi blir så pålästa att vi till slut kan ha ett riktigt väl fungerade sådant. Man måste nämligen ha det igång minst en månad innan man kan börja skaffa fiskar och koraller. Det vi nu har köpt -är begagnat, och en sjöstjärna samt en sjöborre följde med. Sjöstjärnan kan ni se ovan.


Och här ovan samt nedan), kan ni se akvariet. Det är så rofyllt med akvarium....jag har haft akvarium och fiskar i större delen av mitt liv. Dock aldrig saltvattensakvarium.


Det är det visst fler som tycker det är fascinerande...*S* Akvariet har fått ta plats där dekorationsbrasan tidigare stod. Dekorationsbrasan ville bonusdottern ha på sitt rum (för att få lite värme), så den hamnade där för tillfället. Akvariets svarta möbel ska döljas med hjälp av en sydd vit kappa, så det ska jag fixa framöver.


Här ovan ser ni sjöstjärnan i full färd med att vända på sig.


Och här ovan ser ni sjöborren. Sjöstjärnan har fått bli döpt till JULSTJÄRNAN; och sjöborren heter numera SMÖRBOLLEN.


Idag införskaffade även Anders en snigel samt en räka. Dessa behövs för bakteriefloran, plus att de gör rent och fyller en del andra funktioner. Och på bilden ovan ser ni hur intressant sjöstjärnan tyckte att det var med något nytt i vattnet. Man måste ju låta påsen ligga ett tag i vattnet, för att sedan fylla på med vatten från akvariet lite då och då för att de nya invånarna sakta ska få vänja sig.

Och här nedan blev jag tvingad till att ha JULSTJÄRNAN i handen, så den kunde fotas.


Och här nedan kan ni se hur den klättrar på rutan.


Som sagt. En helt ny spännande värld att sätta sig in i!

Men NU lite blixt-bilder från hallen uppe (och det nya skåpet) Det är så pass dåligt ljus där uppe, så det behövs blixt för att det ska bli bra bilder.


Ni kan (tyvärr) även skymta en av husets tre (!!) kattlådor....


Skåpet blev jag intresserad av redan då säljaren la ut det för 1900:- på en av facebooks säljsidor, men det tyckte jag såklart var för dyrt.


Sen sänkte säljaren priset allt eftersom, och då det låg nere på 500:- lade jag ett bud på 300:-, och det accepterades!


Hallen uppe är svårmöblerad och mest en trång passage...


Böcker. Böcker. Böcker. Läsa är underbart!


Och så en bild på hur skåpet såg ut INNAN. Tusen tack till min äldsta dotter som ställde upp och målade det åt mig!


Och apropå henne, så är hon och Anders iväg nu och tittar på en bil åt henne. Och troligtvis blir hon då bilägare fr o m idag! Det behövs då hon nu under sportlovet jobbar nästan varenda dag i slalombacken (Romme Alpin) Sonen har börjat på en ny praktik, och behöver sin bil till att ta sig fram och tillbaka. Och Anders behöver ju sin bil till jobbet. Sonen har två bilar dessutom, så snart har vi fulla gården av bilar (ogillas)


Nåväl. Nu ska jag luta omkull mig i soffan...Jag har tyvärr inte mått så bra de senaste dagarna. Så jag avslutar detta långa inlägg med ett par vinterbilder (yngsta dottern gjorde en snögubbe)


Just nu är det ju skid-VM här i våran grannstad Falun, där jag jobbar. Det är ju roligt (även om jag inte tänker titta eller följa det hela på något vis) Men kul då det händer lite!


Ta nu hand om er!Kram Linda2 kommentarer:

Jennys Vita Villervalla sa...

Så fint ni har det! Spännande med ett saltvattensakvarium!
Ha det fint!
Kram
Jenny

angie sa...

vad en stor bild !!! älskar hälsningar från angie