tisdag 30 december 2014

Årskrönika 2014


Januari

I Januari återhämtar vi oss -här hemma- efter julhelgerna. Vi går på nyårsrevy tillsammans med Anders ena bror och hans sambo. Och så firar vi våra kattflickor som fyller hela två år.Februari

I Februari råder det allmän bloggtorka. De första snödropparna tittar fram, och jag startar en facebookgrupp för andra inredningsintresserade (som sedan rinner ut i sanden). Jag besöker en del loppisar, och så börjar årets fest - d v s alla delfinaler av Melodifestivalen. Så helgerna ägnas mest åt musik...Jag och Anders tar oss ut på en slalomtur, min första på över 20 år...och naturligtvis ramlar jag så illa att jag vrider ena knäet. Trots "knäskadan" fullföljer vi schemat och åker till Stockholm för att gå på Avicii-konsert. De andra i publiken dansar, och jag står stilla.

Mars 

I Mars köper vi en ny bil, och jag virkar min första matta. Jag har fortfarande mycket ont i knäet, men trotsar det så gott det går och börjar röja i trädgården. Husets minsta barn blir tonåring, och jag tar med henne och Anders på finalen av Melodifestivalen i Globen. Sanna Nielsen vinner med sin låt Undo.

April

I April blir våran ena kattflicka Klara dålig i magen, och får tillbringa en helg på djursjukhuset. Tack och lov så tillfrisknar hon, och får komma hem. Jag kan fortfarande inte sitta ner på mitt knä (som smärtar efter "slalomolyckan") I trädgården planterar vi vitsippor. 
Maj

Framme i Maj så får jag bevittna två igelkottars parningslek i trädgården, och både syren och hägg blommar. Ett rykte om att min son har provat att ta droger når mig, och det knäcker mig totalt. Tack och lov visar det sig vara helt felaktigt, och jag kan stolt andas ut. Mot slutet av Maj börjar vi bada i poolen, och vi går -ett helt gäng- till Liljan för att se både Style och Ace Wilder uppträda. 

Juni

I Juni bjuder vi hem de funktionshindrade -som Anders tränar i innebandy- till trädgården. Skatteåterbäringen kommer och vi firar sonen som tar studenten. Vi har picknick vid Älvudden tillsammans med goda vänner och till Stiko Pers ljuva stämma. Bonusdottern går på bal och min 13-åring tar examen från mellanstadiet. Vi firar en trevlig -om än ISKALL- midsommar tillsammans med goda vänner. Och så köper jag mina första rosbuskar. Vi skördar de första grönsakerna som vi odlat själva, och åker till Ludvikafesten för att se Alcazar tillsammans med mycket goda vänner (som vi träffar alldeles för sällan). Dock regnar det hela kvällen. Och så har vi hittegodsauktion i Folkets Park, Borlänge.

Juli

I Juli åker vi till Säterdalen på utflykt, och så välkomnar vi en till liten familjemedlem - Lilla Laban. Vi är på hemlig resa i Vassbo tillsammans med Anders släkt, och så badar vi. Och badar. Vi tar med min bror för att besöka Säters nedlagda mentalsjukhus, och går även på ormjakt. Sen tar jag och Anders ensamma husbilen ner till Skåne (Höganäs). Där besöker vi Kullaberg. Vi åker på valsafari och drejar en kruka. Vi besöker utflyktsmålet Nimis, och umgås med min älskade barndomsvän Susanne. Vi roar oss med att fånga krabbor, som vi sedan släpper tillbaka via krabbrace, och så besöker vi Ullared (första gången för mig) Väl hemma sen så firar vi goa svärmor som fyller 70 år. Och så badar vi mera.

Augusti

I Augusti har vi en skön heldag tillsammans med alla våra sex barn, där vi åker gokart och badar. Skogsbranden härjar i Sala, och vi får bl a "sotskador" på hus, pool och utemöbler. Det är väldigt varmt, och vi badar mycket. Vi har en heldag med bästa grannarna där vi varvar nedplockning av ett litet hus (som vi får) med bad. Och så fiskar vi kräftor med vänner och besöker Säters mentalvårdsmuseum samt kyrkogård. Skolorna börjar och min 13-åring får för första gången löss (hon blir riktigt hårt drabbad) Jag hamnar på valsedeln över Landstingets sjukvårdsparti (och vinner sedan, men tackar nej) Och så avslutar vi månaden med en hejdundrande 40-årsfest för mig. Det kommer mycket folk, och jag bjuds på -förutom ett minne för livet- en hel del skratt och tokigheter.


September

I September ligger min 17-åriga dotter sjuk under en lång period, och jag drabbas av luftvägsinfektion. Jag gör för första gången reklam på bloggen (mot betalning). Det görs i samarbete med Esprit (genom en Sanna Maki). En hel del arbete och tid läggs ner efter deras önskemål. Men jag blir lurad och får aldrig några pengar.
Oktober

I Oktober åker vi till Anders äldsta son (med sambo) i Stockholm, för att bl a medverka i en TV-inspelning av programmet Partaj, som sänds på Kanal 5. Vi går på musikalen Footloose i Borlänge, och har en halloweenfest hemma. Jag upptäcker av en ren slump att de söker en obduktionstekniker i Falun, och söker därmed jobbet. Då både jag och en kär kollega länge har varit nyfikna och intresserade av det området, så låter jag henne få veta att det finns en annons ute. Hon söker då också jobbet, och blir sen den lyckliga som får det (då det står mellan oss två och en till). Jag lär mig en läxa, och inser att jag aldrig mer kommer att tipsa någon annan om något ledigt jobb. Jag och min dotter tatuerar oss likadant, och så fyller jag 40 år.November

I November har det ännu inte blivit bestämt vem som ska få jobbet som obduktionstekniker. Så både jag och kollegan får hospitera en varsin heldag på patologen. Jag och Anders skaffar en "ny" säng, och sovrummet får sig ett rejält lyft. Hela månaden kretsar annars kring mina tankar angående det sökta jobbet, och alla mina närmaste vänner peppar mig till max. 


December

December månad fylls -som vanligt- med jobb, bakning och inhandlande av julklappar. Lagom till julafton byter vi plats på vardagsrum och matrum. Vi firar en lugn och skön jul med släkten och frossar i julklappar. Och ungefär där är vi idag. 

Så med denna långa årskrönika vill jag passa på att önska er alla ett riktigt 

GOTT NYTT ÅR 

Stort tack till alla er som troget följer mig här på bloggen. Jag hoppas jag har samma ork och vilja att fortsätta leverera -så ni (inklusive mig själv) blir nöjda- även under 2015. Nu har vi bara möjligheter framför oss. Detta år blir vad vi gör det till. Glöm inte det.Kram Linda


2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för en trevlig tillbakablick Linda! Kom ihåg att du måste inte leverera om inte orken/lusten finns, utan förstående läsare orkar vänta på inläggen. Gott Nytt År till dig och hela familjen!
Önskar Tuula

Carina sa...

Vilken härlig tillbakablick på 2014 <3 Jag ser fram emot 2015 & få följa dig/er :)
Jag får massor av inspiration av dig men kan inte "få till det" som du får, ni har ett supermysigt hem <3
Gott Nytt År <3
Kramar Carina /Hjo
kattarsel@live.se