måndag 22 december 2014

~ GOD JUL ~


Hej på er!
Här kommer lite blandade bilder (vissa tagna med blixt). Jag är så trött, så trött...jag sov endast två timmar efter nattskiftet och sen har vi sprungit MÅNGA timmar i affärer, jag och Anders. Och direkt hem på det för att slå in julklappar ända fram tills nu (22.26) Och imorgon ska vi storhandla mat -som vi inte hann med idag- och julstäda. Morgondagens kväll avslutas så med BINGOLOTTOS uppesittarkväll. Jag längtar verkligen tills dess, då man kan pusta ut lite.


Nedan har jag fotat årets julklapp från jobbet. Ett jättefint glögg-set. Dock var det bara fyra muggar, och det räcker ju inte åt oss alla i familjen. Men jag har tänkt använda kannan till ex saft, och skålarna till diverse annat.


Men visst var det fint? Tusen tack för det LANDSTINGET!


Under granen ligger nu äntligen ALLA julklappar färdiginslagna. I stora högar.


Jag kommer nu att ta lite julledigt från bloggen. 
Till helgen har vi bl a planerat att byta rum mellan vardagsrum och matrum. Hoppas det blir bra! Ni får naturligtvis se bilder sen.


Det är sällan jag skriver om mitt jobb som skötare/undersköterska på BUP-akuten. Men nu vill jag skriva några kryptiska rader efter helgen som var (då jag jobbade)...

Det är alldeles för många barn som far illa i sina egna hem. Hemmet som ska vara varje individs tryggaste bo. Många barn har det extra jobbigt och svårt nu då julen stundar. Speciellt i de hem där det intas för stora mängder alkohol. Och. Jag vill dela med mig av en sak som figurerar på facebook.

"07:00 och jag är så jävla ledsen och arg på vuxna människor som förstör julen för barn. Har du varit nykter på krogen någon gång? Hur kändes det?? Välkommen till dina barns vardagsrum på julafton! Mvh nerringd sjuksköterska på BUP"

Det gör så ont i hjärtat att läsa dessa rader. Och eftersom jag har samma jobb som henne, så vet jag vad hon pratar om. Hur som helst, helgens jobb fick mig att tänka till. För tänk vad mycket ett trevligt bemötande och lite extra omsorg kan göra. Det kan faktiskt göra underverk, och omvandla även den värsta bråkstaken -till en rar liten ängel. Vänligt bemötande, ja. Det borde vara en självklarhet för alla barn att få ta emot kärlek och att få höra några varma ord. Tyvärr är det inte det. Inte ens i hemmet.

Med de raderna önskar jag från hela mitt hjärta att alla barn kunde få en riktigt god och fridfull jul.
Men det gäller även er  -kära läsare!

GOD JULKram från en mycket trött Linda
3 kommentarer:

angie sa...

hello, linda, their decoration is fantastic, I love the bright tableware and bright decoration !!! a beautiful christmas party wishes them angie from Germany

Anonym sa...

En riktigt God Jul från en trogen läsare i Bohuslän. Elisabeth

Tinas bo sa...

Hej Linda!
Du har det såå otroligt vackert hos dig!! :)
Har blivit väldigt dålig på att kommentera.. Mycket nattskift och övertid senaste tiden.. Är helt slut när jag kommer hem.

Men du ska veta att jag troget följer dig och är en stor fan :0)

Önskar dig en underbar jul med massor av tid att mysa och njuta..

Varm Kram
Tina