tisdag 9 december 2014

De små vita granarna -igen, och bakande av julbröd m m


Hej hopp!
Här kommer bilder på mina älskade granar igen!


Vi tänder dem varje kväll, så åtgången av värmeljus är S T O R....
Och jag har förstått att de är väldigt populära och eftertraktade, så jag är väldigt tacksam över att jag fick tag på dessa!


Idag tog jag mig en lång promenad förbi min 13-årings skola och bort till KVARNSVEDEN. Till mitt barndomshem, där jag är uppväxt. Vi skulle baka julbröd (eller som vi kallar det- FARMORS BRÖD) till jul tillsammans med mamma.

Bilderna som följer är mobilbilder.


Mamma och pappa har ett nyrenoverat IKEA-kök (ja, hela huset är tip top och nyrenoverat), och det är så himla skönt med alla ytor att baka och vara på....

Nedan ser ni mitt barndomshem.


Huset ligger i ett populärt och eftertraktat område. Vi flyttade hit då jag var ca ett år, och då tror jag att mamma och pappa gav 25.000 för huset (1975 alltså) Sen dess har de byggt ut det ett flertal gånger. Och inga lån har de kvar heller...tänk vilket drömläge! På den magnifika gården har de två stora lador (då det tidigare varit en bondgård), och dessa lador sväljer MASSOR av möbler bland annat...

Här nedan kan ni i alla fall se mitt älskade Farmors bröd som är HELIGT för mig!


Nu ska vi nog klara oss över jul..*blink*

Jag har nog inte nämnt det heller, men vi har testat LINAS MATKASSE nu ett par gånger. Första kassen innehöll tre rätter, och var tyvärr ingen större hit. Idag gjorde min snart 18-åriga dotter en rätt från kasse nummer två. Och DEN var riktigt god!

CITRONSTEKT KYCKLING MED BAKADE KÖRSBÄRSTOMATER, GNOCCHI OCH TIMJANSÅS 


Men i den här familjen så är vi -alla- lite svårflirtade vad gäller ny mat. Så 13-åriga dotters tallrik såg ut likt nedan....


Ja. Vem tyckte ni såg mest aptitlig ut? *blink* Hur som haver, så är vi nöjda med denna provning, och har nu vilat våran prenumeration från Linas Matkasse.

I skrivande stund sitter jag (nästan) i Anders knä, och får grejning av håret igen. Han är så fantastisk -min gubbe. Jag älskar honom så enormt mycket!
Tillägg: Anders spillde precis ut ett glas cola light på golvet framför soffan och på den rena soffklädseln...så nu gick det nog över lite...*haha*

Imorgon blir det drygt...då ska jag först på planeringsdag med jobbet, och sen jobba natt på det (och hinner INTE sova emellan p g a att jag pendlar med buss och måste byta bussar o s v) Jag ser INTE fram emot den natten, kan jag lova -då min kropp redan är slutkörd....Nåväl.
Hoppas ni alla har en hyfsat bra vecka utan allt för mycket julstress!Kram Linda
2 kommentarer:

angie sa...

hallo, linda, ich finde ihr weißes zuhause wunderschön!!! und die katze ist sooo süß!!! liebe grüße von angie

Anonym sa...

Köpte en vit gran på Östbergs möbler härom dagen/Maria