torsdag 1 oktober 2015

Dags att skaffa larm?


Hej!
Hur trygg känner du dig i ditt hem? Bor du i lägenhet, eller i hus?

Vi har än så länge klarat oss utan larm, då vi bor ganska så centralt här i Borlänge, Och vi känner oss -än så länge- trygga i vårat hus. Vi har ju tonåringar som bor hemma, och tillsammans är vi en stor familj. Oftast så är någon av tonåringarna vakna -även nattetid. Och så länge jag jobbar natt, och barnen emellanåt har korta dagar i skolan (samt att sonen är arbetslös), så är det för det mesta alltid någon hemma. En av våra grannar är dessutom väldigt uppmärksammad på vad som händer runt våran gård, och så har vi en bostadsrättslänga mitt emot vårat hus (på andra sidan vägen) Så det finns mycket folk runtomkring oss. Dessutom så har vi en lite större väg utanför huset på ena sidan, så det känns som att ett ev inbrott skulle märkas ganska väl.

Å andra sidan, så sover ingen på mellanvåningen där vi har våran entré. Några av barnen sover på ovanvåningen, och resten av oss sover nere i källaren. Så om någon tar sig in på mellanvåningen, så är det inte säkert att någon hör det. Våran trädgård är lummig, och lite dåligt upplyst. Och i anslutning till våran trädgård (på andra sidan från vägen), så har vi ett större grönområde...så visst finns det risker. Vi har fått en cykel stulen en gång, och jag trodde nästan ingen skulle våga sig in på våran tomt. Så vem vet- helt trygg kan man aldrig känna sig.

Ja, vi får tänka över frågan om vi ska ha larm eller inte. Jag tror att vi definitivt skaffar larm då barnen våra har lämnat boet.


Hoppas ni alla känner er säkra i era hem- med eller utan larm. Men är det så att just du funderar på att ev skaffa larm, så kan jag rekommendera er/dig att kontakta CPG SECURITYKram LindaPs. Bilderna är lånade från nätet.
Inga kommentarer: