måndag 9 december 2013

Jul i köket & luciashow


Måndag -och jag går på långledighet, vilket inte är helt fel...*ler* 

Idag får ni se några bilder från det lilla köket som gud glömde, med alla luckor som aldrig vill stängas o s v.... Jag har alltid haft rött av något slag i köket till jul, men i år kände jag verkligen inte för det.


Numera jular ju många till det i alla möjliga färger och pasteller, men jag har faktiskt aldrig riktigt känt mig bekväm med det röda (tyvärr)


Någon liten röd detalj borde jag ju kunna ha, men nix. Köket får i år gå i blått -som det nu gjort hela hösten.


De övre bilderna är fotade med blixt, och nu kommer en nedan -utan blixt.


Igår var jag och mina döttrar och såg en luciashow i simhallen i Borlänge (sonen ville inte följa med och Anders var på sammandrag i innebandy). Showen har de spelat upp i flera år, men det har inte blivit av att jag sett den förrän nu. Här nedan inleder de det hela...


När jag jobbar mina helger (med tre nätter i rad), sover jag oftast dåligt -vilket resulterar i att jag blir så gråtmild. Så det rann en och annan tår kan jag erkänna...Det bjöds även på en hel del spex och lek. 


Det blir ju skapligt varmt av att sitta påpälsad i en simhall i två timmar (med HÖG luftfuktighet), så det var ju inte bara tårarna som rann -om vi säger så *blink*. Här nedan gör de upp om vem som är den "riktiga lucian".


Och då det väl var dags för lucia att göra en ordentlig entré, så tog batteriet i kameran slut. Så nu kommer ett par mobilbilder med dålig kvalité.


Men ni får i alla fall ett hum om hur det hela utspelade sig. Det var riktigt vackert, och jag är så glad att jag äntligen fick se denna show som jag velat se i flera år.


De sålde bl a lotter och lite annat smått och gott. Och min 12-åring kammade hem första priset, till hennes stora lycka!


Inträde för hela familjen under en heldag på Aqua Nova. Aqua Nova är simhallens stora lekland med klättervägg, utebad, vågor och tre vattenrutschkanor. 

Och inte nog med det, även en fruktkorg ingick i priset!


Mobilbild ovan från simhallen.


Eller...de sades vara en fruktkorg, men det innehöll massor av annat gott. Allt utom frukt *blink*...

Efter showen fick jag stressa in till jobbet, men nu står det inte på innan även denna natt är gjord. Jag tror inte det finns något skönare än att få krypa ner i sängen efter en lång jobbnatt.

Hoppas ni alla får en bra start på veckan, så ses vi nog imorgon igen.


Kram Linda2 kommentarer:

LOPPISLIV sa...

Vad fint med korgarna i taket, jag har haft så innan men tagit ner dem, tror minsann jag ska sätta upp några korgar i köket igen :-))
Jättefina jalusier som insynskydd du har, charmigt!

Ha en fin start på nya veckan!
Kramen Paula

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Vilken tur och vinna den korgen.
Och jag gillar ditt blå vita i köket, superfint.
Kramar/AM