lördag 28 december 2013

Årskrönika 2013

Årskrönika 2013 (året som gick)

Januari

Januari månad innebär att vi äntligen går mot ljusare tider! I Januari 2013 ligger snön tjock på marken och jag är aktiv och promenerar mycket på mitt gåband. Jag tar in lite pasteller i inredningen. Och så firar vi min äldsta dotter som då fyller 16 år.


Februari

I Februari månad drar äntligen årets melodifestival igång, med alla dessa underbara delfinaler! Jag springer på många loppisar, och börjar även planera för våran egna loppis hemma i trädgården. De första mårbacka-pelargonerna inhandlas.


Mars

I Mars plockas så pastellerna i hemmet bort, för att åter ge vika för det VITA. Vi går på en mycket rolig fest med burlesque tema. Och så firar vi min yngsta dotter som fyller 12 år, samt svärfar som fyller 70 år. Påsken infaller även den- tidigt.



April

I April kommer influensan på besök till Hagbacken, efter en redan jobbig start på året (med många förkylningar) Jag hittar min stora köpmannadisk till matrummet, och flyttar ut järnsängen från vardagsrummet. Sonen blir myndig (fyller 18 år) och tar äntligen sitt efterlängtade körkort.




Maj

I månadskiftet april/maj firar vi valborg långt under jorden, i en äventyrsgruva tillsammans med goda vänner. Grönskan fullkomligt exploderar utomhus, och gräset blir grönt nästan över en natt. Jag bestämmer mig för att -en gång för alla- sluta blogga, men kommer tillbaka med svansen mellan benen (efter att ha insett att jag inte KAN...) Och slutligen åker jag iväg med min äldsta dotter på en härlig mor-dotter vecka till Turkiet. I Turkiet går en av mina största drömmar i uppfyllelse då jag får simma med delfiner.



Juni

I Juni fylls våran trädgård av Anders härliga gäng med funktionshindrade/förståndshandikappade, som han tränar i innebandy. Jag har en stor loppis hemma i trädgården och får plånboken välfylld. Äldsta dottern går på bal och vi firar skolavslutningar. Jag anordnar en till rabatt i trädgården, och våra katter tar tre av de fågelungar som precis lämnat sin holk invid våran entré, och som vi väntat på så länge..(!). Vi åker skytteltrafik mellan Borlänge-Stockholm för att besöka Gröna Lund och se mina barndomsidoler Pet Shop Boys. Vi besöker även Ludvikafestivalen och går på Hushagsvandring.



Juli

I Juli åker vi på årets hemliga resa med Anders stora släkt. Vi besöker loppisar och fyller dagarna med sol, bad och glass i stora lass. Bonusdottern konfirmerar sig och vi åker på dagsutflykter till Säterdalen och Carl Larsson-gården i Sundborn. Och så blir vi ÄNTLIGEN "med pool", så de soliga dagarna njuter vi även av högsta grad i, i poolen. Poolen måste definitivt höra till årets bästa köp!


Augusti

I Augusti åker vi på semester i svärföräldrarnas husbil. Vi besöker Järvsö Zoo och avslutar trippen i Rullsands -makalöst vackra- miljö. Kyliga kvällar smyger sig på, men det hindrar oss inte från att fiska kräftor tillsammans med bror min. Vi skördar även äpplen så det står härliga till.



September

I September lugnar allt ner sig lite, och hösten börjar göra sig påmind. Vi besöker Festival Salute, och myser på gräset under fyrverkeriet. Jag och Anders är ute och letar ormar i skogen, och min fascination av -just ormar- väcks till liv. Det hela resulterar i att vi skaffar en egen liten majsorm.



Oktober

I Oktober byter träden skepnad, och fram träder alla magiska höstfärger. Jag fyller 39 år, och börjar så nedräkningen inför "den stora dagen" då jag kan välkomna mig själv till riktig tant *haha* Och så öppnar så ÄNTLIGEN Borlänges eget IKEA. Många besök dit -blir det!



November

I November startar hyacintfrossan tidigt. Vi går på teater och tänder ljus på gravarna. Jag hittar min lilla köpmannadisk på blocket, och så bakar vi för fulla muggar. Allt ifrån skådebröd till lussebullar. November avslutas med en ljuvlig julkonsert =Christmas Night med Magnus Carlsson, Sonja Aldén och Jessica Andersson.



December

December månad fylls -som vanligt- av förväntan och längtan efter julen. Julklappar inhandlas. Granen kläs och det pyntas i varje vrå. Vi får se en magisk luciashow framföras i badhuset och snön uteblir tyvärr med sin frånvaro. Men julen kom -och gick- ändå *ler*


***


Och ungefär där är vi nu. Nu vill jag önska er alla ett riktigt

Gott Nytt År 2014


Tack för det gångna året, och framförallt tack för att ni valt att följa min blogg och mitt liv. Nu får vi med tillförsikt hoppas att vi får hålla oss friska, och att året som kommer bjuder på mer glädje än sorg.



Kram på er!//Linda



6 kommentarer:

Tinas bo sa...

Vilken härlig årskrönika!!
Och vad mycket du upplevt det gågna året!! :0)

Kraaam Tina

Hos Jorunn sa...

For en vakker årskavalkade!!
Et riktig Godt Nytt År til deg også!
Klem Jorunn

Rosa i huset i vitt sa...

Härligt att läsa din kavalkad
önskar dig ett gott nytt år
kram Rosa

Huset på Backavägen sa...

Ni ser ut att ha haft en mysig jul. Härlig årskrönika och bra att du inte KAN sluta blogga :-) Må så gott!
Kram Anki

Tinas bo sa...

Tackar dig för 1 år av undebara bilder och inspiration!!
och att du delar med dig så mycket av dig själv... :0)
Tack för att du är som du är!!

Önskar dig och din familj ett iktigt GOTT NYTT ÅR!!
Varmaste kramen
Tina

Anonym sa...

Åh det är så kul att få följa dej och få se så mycket underbara bilder.

Önskar dej och din familj ett riktigt GOTT NYTT ÅR!!!!
Hälsn. Maritha i Piteå